Kika: de strijd tegen kinder kanker


 

Jaarlijks krijgen 500 kinderen in Nederland te horen dat ze moeten knokken tegen de gevolgen van kinderkanker, nog steeds winnen 125 kinderen hun gevecht niet…. en verliezen….. Help ons mee in de strijd tegen kinderkanker. Stichting KiKa (kinderen kankervrij) werft fondsen voor onderzoeken op het gebied van kinderkanker binnen de 7 kinderkankercentra die Nederland kent. Deze zijn gericht op verhoging van de genezingskans, verbetering van de behandelingen en vermindering van de bijwerkingen hiervan op latere leeftijd.

 

Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker.

 

KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.

Dankzij de informatie uit nieuw genenonderzoek weten we bijna zeker dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te kunnen genezen en 'vriendelijker' te kunnen behandelen.

 

Elk kind dat kanker heeft of krijgt, kunnen we dan tijdens én na de behandeling veel meer kwaliteit van leven geven. Wij danken jullie, de organisatie en bezoekers van het GHB-Toernooi voor wederom jullie blijk van waardering en steun voor onze stichting. Mede dankzij kanjers als jullie zijn we weer een stapje dichter bij onze droom….kinderen kankervrij.

 

Bart van de Ven,

Ambassadeur (Limburg) Stichting KiKa

Meer info: http://www.kwfkankerbestrijding.nl/

 

Voor donaties

Gironummer 8118 t.n.v. Kika (Stichting Kinderen Kankervrij)

 

Kika